Binnenstad stukje schoner dankzij inzet vuilruimers Stadspartij (video)

Den Helder – In een ideale wereld gooit niemand afval op straat, belanden lege blikjes en stukjes plastic keurig in de vuilnisbak en is het winkelgebied spik en span. Zover zijn we echter nog niet en dus is het af en toe noodzaak de vuilgrijpers ter hand te nemen. Enkele leden van de Stadspartij voegden dinsdagmiddag de daad bij het woord.

Onder aanvoering van wethouder Pieter Kos ging een klein gezelschap, gewapend met grijpers en vuilniszakken, de straat op. In de binnenstad raapten ze sigarettenpeuken, plastic, piepschuim en zelfs lege drankflessen van de vloer. “We doen dit wel vaker en elke keer in een ander deel van de gemeente”, vertelt commissielid Frank Loman. “De vorige keer waren we bijvoorbeeld actief in de Visbuurt.”

“We lopen dan in tweetallen door de wijk en dat levert in een uurtje toch een paar vuilniszakken vol op”, gaat Loman verder. Sympathieke actie, maar ook de Stadspartij beseft dat het uurtje vuilruimen een druppel op een gloeiende plaat is. “Maar ja, alle beetjes helpen!”

Exit mobile version