Den Helder

GGD opent tijdelijke vaccinatielocatie in ’t Wijkhuis

Den Helder – GGD Hollands Noorden heeft besloten in wijken waar de vaccinatiegraad achterblijft te vaccineren in wijkcentra. In de Kop van Noord-Holland betreft het Nieuw Den Helder Oost. De tijdelijke locatie wordt gerealiseerd in ’t Wijkhuis.

Bewoners kunnen zich in de week van 20 tot en met 25 september dichtbij huis laten vaccineren. Dat bespaart de bewoners een ritje met de bus of de auto naar een reguliere vaccinatieplek. Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden maken. Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Degene die een eerste prik in het wijkcentrum krijgt, kan ook voor de tweede prik terecht in het wijkcentrum. Informatie hierover wordt verstrekt bij de eerste prik.

De tijdelijke priklocatie is geopend op de volgende tijdstippen:
Maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 tot 20.00 uur.
Zaterdag 25 september van 10 en 16 uur.

Niet alleen kan een ieder in het wijkcentra terecht voor een prik, ook als iemand twijfelt over het wel of niet vaccineren, kunnen ze langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Als iemand na de beantwoording niet gerust is gesteld, kan deze persoon gewoon weggaan. In Nederland beslist iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

De andere GGD-vaccinatielocaties blijven de komende tijd gewoon open. Kijk voor de openingstijden op www.ggdhn.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Het wijkhuis ligt 600 meter van de reguliere vaccinatie lokatie dat is ver lopen zeg

Back to top button
%d bloggers liken dit: