Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Gemaal Lely opent twee dagen de deuren

Advertentie:

Wieringerwerf – De geschiedenis van de Zuiderzee is tijdens het weekend van 24 en 25 september te beleven bij Gemaal Lely in de Wieringermeerpolder, het zuidoostelijkste puntje van Hollands Kroon. In het gemaal uit 1930 is de tentoonstelling ‘Zuiderzee in beeld: films en verhalen’ te zien.

In deze tentoonstelling zijn oude films te zien van bekende regisseurs als Gerard Rutten, Joris Ivens en Bert Haanstra. Centraal staat het Zuiderzeeproject met de bouw van de Afsluitdijk en de diverse inpolderingen, zoals die van de Wieringermeerpolder. De overgang van de oude Zuiderzee naar het nieuwe IJsselmeer bracht enorme maatschappelijke gevolgen met zich mee. Veranderingen die ook anno 2022 nog relevant zijn.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken bij Gemaal Lely, Zuiderdijkweg 22, 1771 SH Wieringerwerf. Op zaterdag 24 en zondag 25 september zijn de deuren geopend van 10:30 – 17:30. Toegang is gratis. Meer informatie op de website,.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button