Hollands KroonUitgaan

Kermis Zijdewind als vanouds

Advertentie:

Zijdewind – Onder andere door het mooie weer kan er weer worden teruggekeken op een geslaagde kermis in Zijdewind. Het evenement was als altijd druk bezocht alle dagen waren vol met activiteiten. Op een incident na is alles rustig en vrolijk verlopen.

Voor de basisscholieren werd vrijdagavond de kermis geopend met een Disco en Miniplaybackshow in de kermistent op het kermisterrein aan de Zandweg. In de Stolp van Camping De Rietkraag werd ’s avonds de Kermisbridge en Klaverjasdrive gehouden. Zaterdagmiddag was de traditionele Kermiscross van TAV 80 voor alle leeftijdsgroepen over een parcours door het dorp. Om half vijf was de start van het traditionele volleybaltoernooi op de velden achter de kermistent. Ook op de zondag en de maandag was er van alles te doen, met livemuziek en en kegelen.

Er waren wel een aantal incidenten dit jaar. Zodanig dat het Kermiscommité om tafel wil met de gemeente en ProRail. Beschonken jongeren besloten namelijk ’s nachts een groot hek op het spoor te zetten. Uiteindelijk is daar een trein tegenaan gereden. Het incident had gelukkig geen gevolgen, maar heeft wel gezorgd voor woede bij de organisatoren en dorpsgenoten.

(Foto’s: Theo Moras)

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button