Hollands KroonJeugdVideo

Leerlingen Titus Brandsma dansen de hele wereld over (video)

Advertentie:

Middenmeer – Groot feest op de Titus Brandsma in Middenmeer. Op woensdag 14 september hebben de leerlingen geleerd over verschillende dansstijlen van over de hele wereld en in de middag gaf iedere klas een demonstratie van hun kunsten aan de verzamelde ouders, grootouders en andere toeschouwers.

Niet iedereen kan al dansen, maar daar is het enthousiasme niet minder om. “Ik vind het leuk dat je kan bewegen en dat je jezelf kan zijn”, zegt Tess uit groep 7, die met haar klas een dans uit Zuid-Afrika heeft geleerd. “Zuid-Afrika is een land waar ik niet veel over wist dus dat vond ik leuk om te leren”, zegt Sem.

Meester Marijn en Juf Kim gaven zelf natuurlijk het goede voorbeeld en kijken terug op een leuke, actieve én leerzame dag. Het dansproject is onderdeel van een jaarlijks terugkerend programma om de leerlingen kennis te laten maken met de kunsten. “Het is bewegend leren”, vertelt Marijn, “een combinatie van pasjes, bewegen en kennis.” “Je ziet ook echt dat de kinderen genieten”, zegt juf Kim, “ze gaan met een voldaan gevoel naar huis.”

Ireen van Dans in School organiseert danslessen op scholen in heel Nederland en vertelt over het project. “Ze leren over de achtergrond, de muziek en de pasjes. Het gaat er vooral om dat ze ook plezier hebben”, vertelt Ireen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button