Den HelderJeugd

Nieuwe Kenniswerkplaatsen in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Er starten weer tien nieuwe Kenniswerkplaatsen in Den Helder. In de werkplaatsen gaan studenten van het voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo samen met organisaties en inwoners naar concrete oplossingen voor problemen in de stad. 170 studenten en 14 opleidingsrichtingen, zoals Techniek en Verpleegkunde, doen mee.

De onderwerpen voor de kenniswerkplaatsen klinken bekend in de oren: In De Schooten werken studenten Verpleegkunde en Social Work aan het verbeteren van de positie van kwetsbare ouderen. In Huisduinen gaan studenten onderzoeken hoe inwoners meer betrokken kunnen worden bij de toeristische trekpleister Fort Kijkduin. Voor het havengebied doen de studenten onderzoek naar een waterstoftankstation. Vorig jaar gingen studenten ook al met die onderwerpen aan de slag. Zo wordt voortgebouwd op reeds opgedane kennis.

Ook het voortgezet onderwijs
Nieuw dit jaar is dat er, naast studenten van het mbo en hbo, ook leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs aansluiten. Richard Oerlemans, vestigingsdirecteur hogeschool Inholland Alkmaar, hecht hier veel waarde aan: “De samenwerking tussen mbo en hbo is vanzelfsprekend als je kijkt naar de aard van de maatschappelijke vraagstukken; je vult elkaar aan en maakt ideeën praktisch uitvoerbaar. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs is dit een hele mooie ervaring: Bijdragen aan oplossingen, meer begrip krijgen van de vraagstukken en ervaring opdoen door met mbo- en hbo-studenten samen te werken.”

Echte oplossingen
Volgens wethouder Pieter Kos wordt via de kenniswerkplaatsen het hbo onderwijs naar Den Helder gehaald. Daarnaast leveren de sessies ook concrete oplossingen: “De kenniswerkplaats draagt eraan bij dat we stap voor stap dichter bij oplossingen komen. De inbreng van studenten met hun kennis en innovatieve ideeën is hierbij van groot belang.” Chris de Koning, wethouder duurzaamheid en haveneconomie Den Helder, is blij met de betrokkenheid van studenten: “We staan voor grote uitdagingen met de energietransitie. Ook in de haven moeten hier veel stappen voor worden gezet. Innoveren is hierbij cruciaal. Ik ben ervan overtuigd dat we die alleen vinden als we zoveel mogelijk kennis verzamelen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button