Den Helder

Uitkeringen in Den Helder niet meer achteraf verrekend

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat de inkomsten en uitkeringen van inwoners voortaan verrekenen in dezelfde maand dat de uitkering wordt uitbetaald, dat heeft het college besloten. Op dit moment worden inkomsten pas een maand later verrekend en gekort op de uitkering, waardoor inwoners soms onverwachts met een lager maandbedrag worden geconfronteerd.

Volgens wethouder Pieter Kos heeft dit in het verleden tot onwenselijke situaties geleid: “Als iemand wat extra had verdiend kon het voorkomen dat diegene een maand later geconfronteerd werd met een lagere uitkering.” Wanneer dit onverwachts is leidt dit logischerwijs tot problemen. Ook kon het voorkomen dat iemand de gehele uitkering moest terugbetalen: “Het kwam voor dat inwoners die weer aan het werk gingen en daardoor geen recht meer hadden op een uitkering vervolgens van de gemeente een factuur kregen om de laatste maand terug te betalen.”

Dat is straks verleden tijd. De gemeente heeft het ICT technisch voor elkaar om in dezelfde maand nog de uitkering te verrekenen met eventuele inkomsten. Daarmee zijn de eerder genoemde situaties straks vrijwel niet meer aan de orde. Een enkele keer zal een verrekening toch achteraf moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld wanneer iemand helemaal aan het einde van de maand incidentele inkomsten heeft. Wat betreft de hoogte van de uitkeringen of de dag waarop deze uitbetaald worden verandert er volgens de wethouder niks.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

17 reacties

 1. Om deze reden verhuisd naar een andere gemeente .Van 2018 t/m 2020 parttime gewerkt met behoud van uitkering .Elke maand drama.Tekort ,te laat of helemaal geen geld .Klachten ingediend en nooit meer wat van gehoord.Uiteindelijk maar gestopt met werken dan had ik tenminste elke maand op de zelfde tijd het zelfde bedrag..

  1. zo zo, in al die levensjaren toch even 2 jaar keihard parttime gewerkt, chappeau

   1. En jij ? gezien je toetsenbord activiteiten hier heb jij ook geen tijd om te werken

    1. het is u voor jou en als je de moeite had genomen om de tijdstippen van berichten zou kijken zou je wel anders oordelen zuslief

 2. U ? ha ha ha het woord U duid op respect , sorry maar voor iemand die dagelijks zulke dommen en vooral nutteloze bijdragen hier neerzet kan ik dat niet opbrengen

  1. Whhoooaaahhh ik lig op de grond hoor van het lachen met jullie losers, kijk nou alle steuntrekkers hebben zichzelf weer verenigd hoor, de bruine blikken bier al koud staan.?

 3. Ja volgens RB bestaat de hele wereld behalve hijzelf uit : werkelozen ,tokkies,vluchtelingen en profiteurs .En allemaal zitten ze de hele dag op de bank zwervers bier te zuipen.Wanneer je in zo’n bubbel leeft dan moet er toch wel iets mis met je zijn.Wellicht is er bij de GGZ nog een plekje voor hem vrij.

 4. Anoniem op forums lopen braken is ook heel makkelijk. Een slagroom-ruggengraat syndroom is hiervan doorgaans de oorzaak.

  1. dat onderwerp blijft hier altijd langskomen, nou meneer of mevrouw ik zal u even uit uw waan halen, ook u bent hier anoniem aan het braken, ook uw naam is niet geverifieerd net als zijnde een ieder ander op dit forum en kunt u iedere naam gebruiken die u maar wilt, u kunt wel Binca van Duivenvoorden de Achterstevoren de 3e heten en als nickname Sjaak Velsen gebruiken niet? dit geeft het gemiddelde denkniveau wel weer geweldig weer vind u niet?

   1. Ik zal geen poging doen om je van je eigen wanen te verlossen. Maar ik woon op de Karveelstraat. Rij elke dag heel Den Helder rond in mijn prachtige rolstoel. Daarnaast bezit ik een handbike met dikke banden om te kunnen genieten van de prachtige natuur van Den Helder, zonder daarin afhankelijk te zijn van glad gestreken groen links paadjes. Zolang als ik mijn onwelgevallige meningen rondbraak, doe ik dit uitsluitend onder eigen naam. Zonder angst voor brandende fakkels in mijn voortuin. Juist onwelgevallige meningen hebben geen enkele waarde vanuit de anonimiteit.

    Mijn mail adres is heldervanvelzen at Gmail punt com. Mocht je ooit een keer een constructief gesprek willen voeren, staat mijn koffie voor je klaar.

    Ik ben namelijk niet bang om te reageren met mijn eigen naam.

    Mijn vrienden noemen mij Sjaak. Anoniempjes mogen mij met Jacques aanspreken.

 5. @ RB dan heeft u het ook over uzelf betreffende dat denk vermogen , en daar over gesproken : in je laatste zin behoort het woordje vind met dt geschreven te worden.

Wellicht ook interessant

Back to top button