Den HelderVideo

Een IPA, porter, of toch een cider? Tijdens het Bierfestival proef je ze allemaal (video)

Adverentie

Den Helder – Een gerstenatje, een goudgele rakker of gewoon een pilsje; tijdens het Helders Bierfestival kan menig bierliefhebber zijn of haar hart weer ophalen. Op 15 en 16 september kan er in de stadshal van theater De Kampanje weer geproefd worden van IPA’s, porters, en ciders. Op donderdag werden de bars opgebouwd, tafels klaargezet en de fusten aangesloten.

“We verwachten zo’n 1350 mensen op vrijdag. Er kunnen meer mensen in de hal, maar ik wil dat je nog normaal met elkaar kan praten en dat je glas niet uit je handen wordt gestoten.” Organisator van het festival Robert Koppen heeft er zin in. Al een jaar is hij bezig met de voorbereidingen van het festival. “Ik stond net ook al met iemand te praten over de editie van volgend jaar”, vertelt hij lachend.

Voor de bierliefhebber lijkt het festival een klein walhalla te worden. “We hebben 20 bierbrouwers hier vertegenwoordigd op het festival. We hebben veel lokale en regionale brouwers, van Texel en uit Noord-Holland.” Maar, ook buitenlandse brouwers weten elk jaar weer hun weg naar Den Helder te vinden. “We hebben dit jaar twee nieuwe brouwers uit Italië erbij, Mister B en Canediguerra. Ook hebben we Stone Brewery uit Amerika, die is net binnen.” Ook heeft het festival een veelheid aan thema-bars, waar van alles geproefd kan worden. Zelf heeft Koppen niet direct een favoriet, maar hij ziet wel een trend bij de brouwerijen. “Waar je voorgaande jaren zag dat brouwerijen veel deden met IPA’s (Indian Pale Ale, red.), zie je dat ze nu meer experimenteren met stouts en porters; zware, donkere bieren.”

Hoewel Koppen zelf ook graag een biertje meepikt, doet hij dat dit naar niet. Inmiddels is het team uitgegroeid tot zo’n 50 medewerkers en daar heeft hij naar eigen zeggen verantwoordelijkheid over te houden. Wel heeft hij een goede oplossing voor zijn gemis aan het oude vertrouwde biertje. “In het theatercafé hebben we een 0.0-bar met speciaalbieren. Dus als je mij met een glaasje ziet nemen is het een 0.0, dat valt niet zo op.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button