DefensieHollands Kroon

Gezocht: Inwoner Hollands Kroon om mee te praten over geluid luchthaven de Kooy

Adverentie

Breezand – Hoewel de militaire luchthaven De Kooy niet in de gemeente Hollands Kroon ligt is zij niet veel meer dan een steenworp verwijderd van het grondgebied van Hollands Kroon. Dat betekent iets. Natuurlijk voor defensie, maar ook voor de omwonenden en dat is iets waar het ministerie van Defensie graag zicht op houdt. Daarom is er een adviescommissie voor het ministerie: De commissie Overleg en Voorlichting Milieu – kortweg COVM. De commissie heeft twee belangrijke taken. Overleg en voorlichting over milieu, waarmee meestal geluid bedoeld wordt.

In die commissie zitten meerdere leden, waaronder vertegenwoordigers uit de colleges van de omliggende gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Texel. Er zijn ook altijd stoelen gereserveerd voor vertegenwoordigers namens de omwonenden. Dus ook voor een inwoner van Hollands Kroon. De commissie heeft de gemeente Hollands Kroon gevraagd te helpen bij het invullen van deze vacature. Daarom nodigt wethouder Lilian Peters omwonenden van harte uit om samen met haar en Luitenant-kolonel Remy Helmhout in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over waar je allemaal aan moet denken als er een militaire luchthaven in de buurt van woonkernen is. De luitenant-kolonel licht toe waar, waarom en hoe er gevlogen wordt. Daarbij wordt ook de rol van het COVM toegelicht en hoe de vertegenwoordiger van de gemeente daarin een rol kan hebben.

Meer informatie over de COVM is te vinden op: https://www.covm.nl/de-covms/de-kooy.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

3 reacties

    1. Inderdaad. Ze hebben eerst net zo lang zitten zeuren tot de crossbaan op het kooypunt voor ze gesloten werd en nu zeuren over vliegveld De Kooy wat er al sinds 1918 ligt…. Wat een volk.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: