Zeemacht

Sailors Night bij MSV Zeemacht

Adverentie

Den Helder – Het wordt vrijdagavond 15 september een bijzondere zaalvoetbalavond in Sporthal De Brug. Eerst komen de dames van MSV Zeemacht in actie tegen Drs Vijfje uit Groningen, een van de sterkste teams uit de Eredivisie. Even later is het de beurt aan Heren 1, dat om 21.30 uur tegen Futsal Winsum speelt. Het wordt dus een echte Sailors Night.

De vrouwen van Zeemacht verwachten veel van dit komende seizoen. Trainer Marc de Jong: “Vorig jaar is de start niet goed geweest en moest trainer Ferry van Loon voortijdig opstappen. Daarna ging het veel beter en hebben we in het tweede deel van het seizoen liefst achttien punten gepakt. De stemming in het team bleef uitstekend en het is treffend dat er niemand van de selectie is vertrokken.”

Nieuwe speelsters
Het team heeft er twee sterke krachten bij. Wendy Holswilder komt van Sparta en ook het jonge talent Mandy Warmerdam maakt inmiddels deel uit van de selectie. “We hebben een trainingsweekend gehad en we zijn daar nog meer naar elkaar toe gegroeid. Onze ambitie is dit seizoen in het linkerrijtje te eindigen”, zegt De Jong.’

Vorige week ging het in en tegen Zwolle niet goed met de vrouwelijke Sailors. De spelersbus ging kapot, waardoor de ploeg pas een half uur voor aanvang arriveerde. Ook stond het team vrij snel met 2-0 achter en 5-2 bij rust, maar deze week moet het beter gaan, verwacht de trainer. “Tegen Drs Vijfje zie ik kansen. De motivatie om een prachtig resultaat te boeken is er zeker.”

Kruit te vroeg verschoten
Bij de mannen verwacht trainer/coach Ivar Waard ook een goed resultaat. “Vorig seizoen hebben we lange tijd kans gehad op promotie. We stonden op drie punten van de koploper. In de beslissende wedstrijd ging het echter fout en toen is er bij ons iets geknakt. Ik denk achteraf dat we ons kruit te vroeg hebben verschoten”, stelt Waard. “We hebben afscheid genomen van Jordy Bos, die meer dan tien jaar een uitermate belangrijk persoon in ons team is geweest. Ook Sydney Schaafsma is niet meer in de selectie, maar vanuit het tweede team hebben we goede vervangers gevonden. We moeten in staat zijn dit jaar wederom aan kop goed mee te doen.”

Een overwinning op Futsal /Winsum betekent een uitstekende start en de trainer verwacht een goed gevulde tribune. In het doel staat in ieder geval doelman Duineveld (foto). Hij is al lange tijd verbonden aan Zeemacht en een rots in de branding.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button