Den Helder

Collectanten gezocht in Den Helder voor MS Collecteweek

Het Nationaal MS Fonds organiseert van 13 tot en met 23 november de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het twintigste en veertigste levensjaar. Jet is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Laat mensen met MS niet aan hun lot over
Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, is het MS Fonds op zoek naar nieuwe collectanten in Den Helder. Een avondje collecteren kost maar twee uur.

Collectecoördinator Dani Boelen is fanatiek: “Het liefste wil ik zoveel collectanten, dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Daarom hoop ik dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Den Heldergul geven.”

Kijk op de website mscollecte.nl voor meer informatie en om aan te melden. Aanmelden kan ook bij Dani Boelen, per mail via danib2019@outlook.com of telefonisch via 06-21923992.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button