NieuwsRegio Noordkop

Hospice Westerland ontvangt bedrag van Walking Wieringen

Advertentie:

Het nachtelijke wandelevenement Walking Wieringen was ook voor de derde keer op rij een groot succes. Honderden deelnemers genoten weer van een prachtige wandeling over het voormalige eiland Wieringen.

De vereniging heeft dit jaar wat geld weten over te houden en dat werd gedoneerd aan het Hospice Westerland en een zestal verenigingen die elk jaar behulpzaam zijn bij het wandelevenement. De organisatie vertelde dat zij zijn begonnen met 250 wandelaars en dit is nu uitgegroeid tot 830 personen dit jaar. Dit aantal is ook wel een maximum dat de organisatie aan kan. Een succesvol evenement als deze Walking Wieringen by night kan ook niet zonder vrijwilligers. Elk jaar krijgen zij dan ook een kleine bijdrage om hun verenigingskas wat te spekken.

Zo kregen Museum Jan Lont, molen De Hoop, vv Wiron en buurtvereniging Klufterkrogt een bedrag van € 100,-. De scouting Corvus Corone en de buurtvereniging Noordervenne werden verblijd met een bedrag van € 250,-

Hospice
Eén van de sponsoren van het evenement, Kleimeer assurantiën, heeft goede connecties met de verzekeringsmaatschappij Nh1816 en deze doneerde voor iedere ingelegde euro een euro erbij voor een goed doel. Het goede doel dat een bijdrage van € 750,- mocht ontvangen was hospice Westerland.

Enige tegenslag voor de organisatie was het slechte weer in maart, waardoor het evenement moest worden afgelast. Dit betekende een behoorlijke strop, omdat onderweg veel activiteiten waren georganiseerd. Ze gingen echter niet bij de pakken neerzitten en zorgden dat het evenement in september toch nog kon worden gehouden. Ook nu werkte het weer niet echt mee, maar een uurtje voor de start werd het gelukkig droog en konden de 830 lopers van start.

2021
Omdat het wandelevenement normaal in maart wordt gehouden ziet de organisatie geen kans in zo’n korte tijd weer in maart 2020 van start te gaan. Daarom is de volgende Walking Wieringen by night in 2021. De precieze datum volgt nog.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button