Hollands Kroon

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

De Cultuurschuur in Wieringerwerf komt op 25 november in de oranje schijnwerpers te staan. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze dag is wereldwijd ‘Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’. Voor alle inwoners en organisaties in Hollands Kroon organiseert de gemeente tussen 16.00 en 19.00 uur activiteiten om aandacht en bewustwording te creëren over geweld tegen vrouwen. Wethouder Mary van Gent ontsteekt om 17.00 uur het licht. Dit is onderdeel van het evenement dat wordt gehouden om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Omvang
Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Uit onderzoek blijkt dat 45% van de vrouwen en meisjes hier met geweld te maken krijgt. Meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee, een op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht en een op de vijf is ooit mishandeld door een (ex-)partner. Met deze wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.

Programma
Het programma richt zich op bewustzijn van geweld tegen vrouwen. Een thema dat lang niet altijd serieus wordt genomen, terwijl het veel voorkomt. Wat doen werkgevers, scholen en de gemeente hieraan? Tussen 16.00 en Voorbeeld (opent in een nieuwe tab)17.00 uur kunnen werkgevers, inwoners en organisaties elkaar vinden om te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen tijdens een informele borrel. Om 17.00 uur ontsteekt wethouder Mary van Gent het oranje licht op de Cultuurschuur. Daarna zijn er binnen sprekers die vertellen over feiten, ervaringen en oplossingen, bijvoorbeeld voor op de werkvloer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button