Uitgaan

‘Lands End?’ bij Kunsthal 45

Adverentie

SET#NET is een netwerk van kunstenaars. Zij exposeren regelmatig samen en maken (veelal ruimtelijk) werk, speciaal voor de plek waar de tentoonstelling plaatsvindt. In Kunsthal 45 hebben de kunstenaars nieuw werk gemaakt. Daarnaast zijn er enkele gastkunstenaars uitgenodigd om een werk te exposeren. Zondag 27 oktober is de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Lands End?’. Er is een grote diversiteit aan werk ontstaan, zowel inhoudelijk als visueel: er zijn installaties, sculpturen, schilderingen, tekeningen en films te zien.

Zal de wereld zoals bewoners hem kennen verdwijnen door klimaatverandering als gevolg van vervuiling of door het stijgen van de zeespiegel? Hoe kunnen bepaalde culturen nog overleven? Wat blijft er over van hun rituelen? Kunnen herinneringen nog slechts sneller vervagen en moeten mensen daarom blijven herdenken? Wat verdwenen is komt niet meer terug. Er is sprake van verlies … maar ook van troost en hoop op het ontstaan van nieuwe culturen, nieuwe rituelen, nieuwe herinneringen en nieuwe werelden in de toekomst.
Lands End? Ieder einde kan ook een nieuw begin inluiden.

Deelnemende kunstenaars
Mirjam Berloth, Barbara Damen, Ester Eva Damen, Adrian Faes/Katharina Pöhlmann, Mareke Geraedts, Vera de Groot , Thea Jentjens, Martine de Jong, Jacqueline Kooter, Bastiaan Meijer, Marja van Putten, Boudewijn Rückert, Hermine Stam, Annechien Verhey, Wim Vonk.

Opening
De opening van de tentoonstelling is op zondag 27 oktober van 15.00 tot 18.00 uur. Toegang vrij en de inloop is vanaf 14.30 uur. Op zondag 10 november is er een rondleiding om 15.00 uur door twee SET#NET kunstenaars. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 30 november kunnen bezoekers weer terecht voor mooie en voordelige boeken. Vooral over kunst, maar ook literatuur, thrillers, kookboeken zijn voor een habbekrats mee naar huis te nemen. Van 13.00 uur tot 17.00 uur. Zondag 15 december 17.00 uur, is er een afsluiting met befaamde finisoupe. Voor kunstenaars, vrienden en vrijwilligers.

Aanmelden kan via mail info@kunsthal45.nl. Benieuwd naar de tentoonstelling ‘Lands End?’, deze loopt van 27 oktober t/m 15 december 2019.

Meer info is te vinden op kunsthal45.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button