Den Helder

Nieuwe lichting Adelborsten geïnstalleerd

Adverentie

Een nieuwe lichting adelborsten is afgelopen vrijdag geïnstalleerd op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM). Deze toekomstig marineofficieren hebben een uitdagende studie, maar vooral een mooie carrière voor de boeg.

Na hun opkomst op 26 september hebben zij de Maritieme Introductie Periode (MIP) afgerond op Texel, zijn de mannen en vrouwen van de vloot gaan varen met het Noorse zeilschip Statsraad Lehmkuhl, en zijn de mariniers inmiddels begonnen aan hun POTOM.

Commandant KIM, kapitein ter zee de Bruijn, sprak hen toe over durf, inzet en doorzettingsvermogen. “Maar daarnaast zal het jullie ook veel kameraadschap, trots, voldoening en plezier geven. Een beroep dat jullie over de hele wereld brengt en jullie laat kennismaken met veel andere culturen. Een fantastisch beroep, maar ook een beroep waaraan verplichtingen verbonden zijn.”

Geen mars
Onder begeleiding van de Marinierskapel en het toeziend oog van Commandant NLDA Generaal-Majoor Geerts vondt de ceremonie plaats in de sporthal van het KIM. Door weersomstandigheden werd het evenement binnen uitgevoerd. Om diezelfde reden kon de traditionele mars door Den Helder niet doorgaan.

Uniek tijdens deze installatie was de aanwezigheid van drie aspirant-vliegers. Helikopterpiloten van de Koninklijke Marine beginnen hun officiersopleiding ook op het KIM. Omdat ze over een halfjaar in Woensdrecht bij de Koninklijke Luchtmacht verder gaan met hun studie worden ze echter geen lid van het Korps Adelborsten. Dat ze daardoor bij alle korpsactiviteiten niet aanwezig mogen zijn werd door hunzelf en hun jaargenoten vaak als onterecht ervaren, zeker omdat ze even hard meedraaien in de Maritieme Introductie Periode (MIP). Daarom is inmiddels besloten ze bijzonder lid te maken. Zodoende draaiden ze mee met de KorpsIntroductie en waren ze present tijdens de installatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button