Den HelderZakelijk

Dunselman bakt beste speculaas van Noord-Holland

Den Helder – Tijdens de afgelopen week gehouden landelijke speculaaswedstrijd, georganiseerd door Beko Nederland, is Bakkerij Dunselman uit Den Helder in de prijzen gevallen. Voor de roomboterspeculaas met amandelen wonnen de bakkers van Dunselman de tweede prijs van Nederland en werden zij uitgeroepen tot de beste speculaas bakker van Noord-Holland.

Uit ruim 350 inzendingen werden de speculaasjes van Dunselman door een consumenten jury en een vakjury als uitmuntend in kwaliteit beoordeeld. De roomboter amandelspeculaasjes behaalden als gemiddeld eindcijfer een 8,23 en de gevulde amandelspeculaas een score van 7,58. Dolgelukkig namen de winnende vakmannen van Dunselman, Wilco Geerligs en Jurjen van der Meer, de beker en oorkonde in ontvangst van de jury.

De receptuur van de speculaas is nog echt de originele uit 1860, toen de bakkerij door de familie Dunselman werd gestart aan de Bassingracht in Den Helder. Het winnen van deze prijs is daarom een prachtige bekroning op het 160-jarig bestaan van het bedrijf in november dit jaar! De winnende speculaasartikelen zijn de komende weken volop verkrijgbaar in de winkels van Bakkerij Dunselman in Den Helder en Julianadorp, bij Albert Heijn Boonstra en Albert Heijn Marsdiepstraat, alle SPAR winkels en PLUS op Texel, SPAR Medemblik, SPAR Abbekerk en SPAR ’T Zand.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button