112

Man aangehouden voor belemmeren ambulance

Den Helder – Een omwonende van het Bernhardplein in Den Helder is dinsdagmiddag aangehouden door de politie, omdat de man een ambulance hinderde. Die was op weg naar het ziekenhuis.

Rond 14:00 uur werden agenten met spoed naar het Bernhardplein vanwege een noodoproep van ambulancecollega’s. Ter plaatse bleek dat zij druk bezig waren met een ernstig ziek slachtoffer. Zij dienden met spoed naar het ziekenhuis te gaan, maar hun ambulance werd geblokkeerd door een gefrustreerde omwonende man. Deze was het niet eens met de manier waarop de ambulance geparkeerd stond en had uit protest zijn auto pal naast de ambulance neergezet.

Het lukte het ambulancepersoneel toch met wat draai- en stuurwerk het slachtoffer op de brancard in de ambulance te krijgen. Hierop zijn ze met spoed naar het ziekenhuis gegaan, want tijd was voor dit slachtoffer essentieel. De omwonende is aangehouden voor deze actie. Hij is verhoord door de recherche en mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button