Den Helder

Nieuw Loopuytpark terug naar 27 parkeerplaatsen

Advertentie:

Julianadorp – Het toekomstige Loopuytpark wordt een openbare ruimte van hoge kwaliteit, als drager van horeca en winkels én dagelijkse ontmoetingsruimte voor alle bewoners. Het aantal parkeerplaatsen gaat terug van 57 nu naar 27 straks. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Drie ingrepen zijn noodzakelijk om deze verbetering op korte termijn voor elkaar te krijgen. Dat begint met het opheffen van het schuinparkeren. Dat zorgt voor minder parkeerplaatsen, maar ter compensatie komt er een nieuwe, directe looproute vanaf het parkeerterrein bij de Lidl.

De centrale ruimte rond de muziekkoepel is de ruimte met de hoogste verblijfspotentie. De noord- en zuidkant van het Loopuytpark wordt ingericht als het visitekaartje richting omgeving. “Om die plekken ruimtelijk aantrekkelijk te maken en te vergroenen concentreren we het parkeren in het groene middengebied”, laat de gemeente weten. “Het park loopt in principe helemaal vanaf de historische Ontmoetingskerk in het zuiden naar de relatief nieuwe Riepel in het noorden, maar een aantrekkelijke verbinding en samenhangend ontwerp ontbreken. We herintroduceren daarom het ooit verdwenen wandelpad op speels slingerende wijze en verlengen dit over de Schoolstraat tot aan de Riepel.”

Het park blijft ruimte bieden voor de fietser, voetganger en auto’s. “Hiermee blijft een aantrekkelijk gebied in stand wat laagdrempelig te bezoeken is. Het eindresultaat is een echt ‘Hart voor heel Julianadorp’; een groene ontmoetingsruimte waar bewoners én bezoekers kunnen wandelen, winkelen, eten en drinken, verblijven, ontmoeten en recreëren.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button