Hollands KroonPolitiek

Speciale aandacht voor schimmige schuurtjes in buitengebied Hollands Kroon

Anna Paulowna – “Gewoon melden als je dingen ziet die anders zijn dan normaal”, zo roept burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon inwoners en passanten op om het bekende telefoonnummer van de politie 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0900-8844 te bellen bij twijfelachtige zaken in het buitengebied. “Het project “Schimmige Schuren” is van belang. Onze gemeente kent een groot buitengebied en op sommige plekken gebeuren dingen die wij niet willen.”

“Een groot gebied is soms lastig, je kan niet alles zien en dus hebben wij de oren en ogen van de omgeving nodig die in lege schuren dingen zien gebeuren waarvan men denkt het klopt niet”, zo roept burgemeester Van Dam op. “70% van de meldingen leidt tot iets en dat betekent dus dat daadwerkelijk iets aan de hand is. Het loont zeker om te melden.”

Met elkaar
De burgemeester meldt dat naast de politie ook LTO en het keurmerk Veilig Buitengebied de actie Schimmige Schuurtjes ondersteunt. De gemeente Hollands Kroon zet binnenkort een enquête uit onder 3000 inwoners van haar gemeente. “Het is van belang dat mensen die gaan invullen, zodat we een beeld krijgen wat mensen zien in het buitengebied. Dat is essentieel.”

Het project Schimmige Schuren is gericht om mensen bewust te maken wat niet deugt in het buitengebied en waarop zij zouden moeten letten zodat gemeente, politie en andere diensten tijdig met elkaar kunnen ingrijpen om criminaliteit tegen te gaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button