Den HelderJeugd

Vijftien kinderen kandidaat voor kinderburgemeester

Den Helder – De voorverkiezingen voor de kinderburgemeester zijn inmiddels achter de rug. Deze heeft vijftien kandidaten opgeleverd. Eerder heeft gemeente Den Helder laten weten dat op 3 november de finale verkiezing van de kinderburgemeester plaatsvindt. Dat kan helaas niet doorgaan in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom hebben ze een ander plan, plan B, bedacht.

Op 19 en 20 oktober worden de kandidaten getraind in het geven van een pitch. Van elk kind wordt een korte film gemaakt. Alle filmpjes bij elkaar geven een goed overzicht van de kandidaten, wie zij zijn en wat ze willen als kinderburgemeester. Deze film wordt in groep 7 van de deelnemende scholen getoond. Met stembiljetten kunnen de kinderen uit groep 7 hun stem uitbrengen op de kinderburgemeester van hun keuze. De spelregel daarbij is dat niet de ‘eigen’ kandidaat mag worden gekozen. Zo hebben er veel meer kinderen een stem in het kiezen van de kinderburgemeester.

Huldiging
Op 3 november wordt de eerste kinderburgemeester gehuldigd door burgemeester Nobel. Hoe dat gebeurt is nog even de vraag. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wordt er geen bijeenkomst georganiseerd.

De kinderen die kandidaat zijn en niet verkozen worden als kinderburgemeester, blijven wel een rol spelen. De kinderburgemeester zal met de groep van kinderambassadeurs een aantal keren per schooljaar samen komen om ideeën te bespreken en verder uit te werken. De kinderburgemeester helpt burgemeester Jeroen Nobel en een aantal wethouders tijdens ceremoniële gebeurtenissen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button