Hollands KroonPolitiek

Welkom in eigen taal op website Hollands Kroon

Adverentie

Anna Paulowna – Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon meldt dat de gemeente een welkomstfilm maakt om in de nabije toekomst arbeidsmigranten in hun eigen taal aan te kunnen spreken. Voorlopig wordt de film opgenomen in het Engels en het Pools, maar indien daar behoefte aan is wordt de film ook in de Duitse en Roemeense taal zichtbaar op de gemeentelijke website.

“Het aantal arbeidsmigranten in Hollands Kroon loopt gestaag op en de verwachting is dat dit aantal zal blijven stijgen in onze regio. Als gemeente moeten wij er nu echt serieus werk van maken om arbeidsmigranten zoveel mogelijk toe te laten treden tot de dienstverlening en service”, zo legt de wethouder uit.

Op de gemeentelijke website wordt arbeidsmigranten in hun eigen taal, vooralsnog dus in het Engels en Pools, onder andere uitgelegd wat voor gemeente Hollands Kroon is, hoe het werkt in het openbare leven en wat voor mensen wonen. Tot slot meldt Meskers dat het onderwijs in de Nederlandse taal geïntensiveerd gaat worden. “Daar gaan we nu proactief mee aan de slag”, zo besluit Meskers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button