Feest op De Verrekijker; leestassen uitgereikt

Den Helder – Het was woensdag een feestelijke dag op basisschool De Verrekijker in Den Helder. Het is Kinderboekenweek en op deze dag werd de eerste Leestas uitgereikt aan een van de bestuurders van stichting Kopwerk, John Deckers.

De leestassen zijn speciaal gemaakt voor de kleuters en de peuters en gemaakt door oud-collega’s van De Verrekijker, Anja van Velthuijsen en Trudy van der Linden. Sinds begin vorig schooljaar zijn zij met pensioen, maar de twee zijn nog wekelijks te vinden op hun oude schooltje. De Leestas is een steuntje in de rug voor ouders.

“Wij merken dat een abonnement op de bibliotheek soms wat hoogdrempelig is”, laat het duo weten. “We proberen deze drempel te verlagen door boeken vanuit school beschikbaar te stellen. Wekelijks kunnen de kleuters van De Verrekijker en de peuters van “Het Avontuur” hun tas omruilen. In de tas zit onder meer een prentenboek met een spelletje of een knuffeltje passend bij het verhaal. In het boek kunnen ouders of opa’s en oma’s ook tips vinden over welke vragen bij het verhaal te stellen om het interactief te houden.”

Mobiele versie afsluiten