Uitgaan

Museum Kaap Skil vol activiteiten tijdens de herfstvakantie

Advertentie:

Oudeschild – Deze herfstvakantie mag een bezoek aan Museum Kaap Skil niet ontbreken op de “to-do lijstje”. Jong en oud kan zich er uren vermaken. Er valt zoveel te zien en te ontdekken. In het openluchtmuseum zijn de ambachtslieden aan het werk en speciaal voor gezinnen is er een bingokaart ontwikkeld. En wie heeft de beste kaapskills?

De kleurige bingokaart is een variant op een speurtocht. Op speelse wijze nodigt de kaart uit tot goed rondijken in de authentiek ingerichte vissershuisjes, de smidse en het winkeltje in het openluchtmuseum. Onderweg gerust laten afleiden door de ambachtslieden die er aan het werk zijn. Verbazingwekkend hoe handig de nettenboeter zijn net repareert, hoe de smid een prachtig ornament smeedt en hoe gelijkmatig de spinster de wol tot een draad spint.

De kaapskills zijn minder ingewikkeld dan de vaardigheden van de ambachtslieden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een bootje vouwen, steltlopen of speuren als een jutter. Ze zijn verspreid over het museum. Een leuke afwisseling tijdens het museumbezoek.

Kostbare poederdoos bewonderen
De kostbare, eeuwenoude poederdoos die is opgedoken uit het Palmhoutwrak, is nog tot 7 november te bewonderen. Ontdek het verhaal achter dit bijzondere scheepswrak vol puissant rijke objecten, waaruit duikers de mooiste voorwerpen naar boven hebben gehaald. Het Palmhoutwrak is bepaald niet het enige zeventiende-eeuwse scheepswrak dat bij Texel op de zeebodem ligt. Bij Museum Kaap Skil kan de bezoeker ontdekke hoe dat zit en wat er allemaal is opgedoken.

Het museumprogramma wisselt per dag. Zo kan op donderdag de conservator worden geholpen bij zijn werk en vertelt de jutter op woensdag en zaterdag over zijn avonturen. Kijk voor het dagprogramma op de website en kies de dag met de activiteiten die het meeste aanspreken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button