Hollands Kroon

Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging

Advertentie:

Westerland – Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Café Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit. Dankzij een incidentele subsidie van de De Hollands Kroonse Uitdaging kon de Wieringer Activiteitenvereniging deze tweedehands personenlift aanschaffen en laten monteren in hun personenbus.

De vereniging verzorgt op vrijwillige basis het vervoer van de deelnemers naar hun eigen activiteiten en activiteiten van derden. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in het laten meedoen van senioren bij allerlei leuke bezigheden en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf. Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost.

Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt overigens naarstig naar nieuwe chauffeurs. Dan kan de bus nog vaker worden ingezet. Geïnteresseerden kunnen zich middels de mail bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button