Personenlift in bus Wieringer Activiteitenvereniging

Westerland – Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Café Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit. Dankzij een incidentele subsidie van de De Hollands Kroonse Uitdaging kon de Wieringer Activiteitenvereniging deze tweedehands personenlift aanschaffen en laten monteren in hun personenbus.

De vereniging verzorgt op vrijwillige basis het vervoer van de deelnemers naar hun eigen activiteiten en activiteiten van derden. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in het laten meedoen van senioren bij allerlei leuke bezigheden en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf. Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost.

Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt overigens naarstig naar nieuwe chauffeurs. Dan kan de bus nog vaker worden ingezet. Geïnteresseerden kunnen zich middels de mail bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Mobiele versie afsluiten