Den HelderJeugd

SKDH ondersteunt oproep opheffen toeslagenstelsel kinderopvang

Advertentie:

Den Helder – De kinderopvangbranche en diverse maatschappelijke organisaties roepen het nieuwe kabinet op om alle ouders/verzorgers kosteloze kinderopvang te bieden. Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) ondersteunt deze oproep van harte.

Joost Korver, directeur/bestuurder van SKDH: “Wanneer de kinderopvang net als het onderwijs een basisvoorziening wordt, werken we aan algemene toegankelijkheid en kansengelijkheid. Kinderen van wie de ouders nu geen recht hebben op kinderopvangtoeslag of een andere vorm van financiële ondersteuning, zouden we dan ook kunnen verwelkomen.

Er liggen stapels rapporten, onderzoeken waaruit het voorgaande blijkt. Dit schept ook kansen en stabiliteit voor onze medewerkers.Daarnaast ben ik heel boos dat de kinderopvangtoeslag maar met 0,5% stijgt voor volgend jaar wat ook de betaalbaarheid en de algemene toegankelijkheid nog extra onder druk zet. Dit is niet goed voor de sector kinderopvang wat je ziet in de algemene oproep van de branche, welke wij dan ook van harte ondersteunen.

Gelukkig zijn we nog steeds een graag geziene werkgever en weten pedagogisch medewerkers ons nog steeds te vinden. We zijn de afgelopen vijf jaar gegroeid van 192 naar 374 medewerkers. Toch blijft de werkdruk hoog op dit moment, mede door enorme regeldruk in de uitvoering. Op de verschillende bestuurlijke tafels is dit ook belangrijk onderwerp van gesprek, waarbij de veiligheid van kinderen en medewerkers uiteraard op één blijft staan.

Bij SKDH zet iedereen een extra beentje bij op dit moment. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen. Ook van buiten de regio komen nu mensen bij ons werken via ons beleid “huisje-boompje-baan” en ontdekken hoe mooi de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast hebben we ook al een aantal jaar een incompany opleidingstraject met het ROC Kop van Noord-Holland. Alle beetjes helpen!”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. ik ben voor afschaffen al die onzinnige toeslagen maar zeker tegen het kosteloos aanbieden van dit soort dumpplekken, laat de ouders hun kroost zelf opvoeden en als ze dit uit handen willen geven mogen ze er zelf voor betalen en niet ik…….

Wellicht ook interessant

Back to top button