Uitgaan

The Wheelbarrowband met Ierse muziek in de Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – The Wheelbarrowband komt met hun Ierse muziek naar de Hippolytuskerk in Hippolytushoef. De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk heeft dit optreden gepland op zondag 24 oktober, aanvang 15:30 uur.

The Wheelbarrowband is opgericht in de “The Irish Cottage” te Oude Niedorp. Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met dezelfde passie voor Keltische muziek. Samen met de uitstekend zingende eigenaar van de pub werd de band geformeerd. Voor een repetitie stapelden de bandleden hun muziekinstrumenten in een wheelbarrow (kruiwagen) en rolden die de pub in. En zo is de naam van de groep ontstaan.

De folkband bestaat uit de muzikanten van het eerste uur: Carl Grootjes diverse fluiten, bodhrán en cornemuse (doedelzak) Ron Bakker zang, gitaar en mondorgel, Paul Moes zang en bodhrán Bert Ootjers op de contrabas en de bevlogen Nicolaas Snel op viool. De band speelt allerlei soorten Ierse en Schotse songs, nu eens vierstemmig, dan eens doorspekt met humor. Maar ook actuelere liedjes zijn bij hen in goede handen. Solozanger Paul, alias The Singing Landlord, heeft zijn heldere tenorstem ongetwijfeld geërfd van zijn grootvader Jules Moes. Jules vertolkte grote rollen in de Europese operahuizen. Natuurlijk laten ook de instrumentalisten hun paradepaardjes los. De swingende jigs en reels.

De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van bekende en minder bekende nummers en de leuke praatjes tussendoor. Hun veelzijdigheid hebben de bandleden de afgelopen tijd bewezen met vele optredens op festivals, in kerkjes en restaurants en bij festiviteiten in The Irish Cottage.

Kaarten
Kaarten voor deze gezellige Ierse middag zijn te bestellen voor € 17,50 via de website of bellen met Gideon van Beek 0227 720204. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een betalende ouder gratis toegang.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button