Sport

Derby tussen Winkel en Nieuwe Niedorp blijft onbeslist

Advertentie:

Winkel – De derby tussen vv Winkel en Nieuwe Niedorp in de vierde klasse heeft geen winnaar opgeleverd. De eerste onderlinge competitiewedstrijd in zeven jaar eindigde in 1-1.

Beide teams zijn uitstekend van elkaars kwaliteiten op de hoogte. Natuurlijk was er vooraf altijd de nodige druk om vooral tegen de buurman goed voor de dag te komen. In het seizoen 2016-2017 won Winkel met 5-1, in de return werd het 1-1. Daarna kwamen de teams elkaar wel ieder seizoen tegen tijdens een toernooi of andere oefenwedstrijd.

Winkel nam in de eerste helft het initiatief op het goed bespeelbare veld. Na een kwartier kon Rick Fijnheer de thuisploeg op voorsprong zetten. Winkel verzuimde daarna om door te drukken. Zo knalde Ted Schaap namens Winkel op de paal. Daarbij had de thuisploeg had de pech dat doelman Thijs Weststrate in grote vorm verkeerde. Na een uur spelen kon Cas Witsmeer toch nog de gelijkmaker scoren. Daarna kregen beide teams nog kansen.

Niet ontevreden
Veel spelers en fans waren na afloop niet geheel ontevreden met het punt. Beide teams zijn sterk genoeg om er een mooi seizoen van te maken. Winkel en Nieuwe Niedorp hebben tot op heden niet meer dan vier punten behaald, maar het moet met beide selecties mogelijk zijn om meer punten te veroveren. Winkel speelt zondag 12 november uit tegen Geel Zwart, Nieuwe Niedorp neemt het op tegen Hugo Boys.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button