Cultuur/Natuur

Vrijwilligers gezocht voor Natuurwerkdag in Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Vlak boven Anna Paulowna ligt natuurgebied Het Kruiszwin. Een mooie plek met flora en fauna – de ijsvogel is een graag geziene gast – dat ook dienst doet als waterberging bij hevige regenval. Tijdens de landelijke Natuurwerkdag gaan vrijwilligers in het Kruiszwin aan de slag om de natuur een handje te helpen.

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Tijdens het evenement gaan vrijwilligers door heel Nederland aan de slag in de buitenlucht om klusjes op te knappen in de natuur. Bijvoorbeeld snoeiwerk, bomen planten of een insectenhotel bouwen. Bij alle locaties is een begeleider aanwezig die alles in goede banen leidt, dus ook mensen zonder groende vingers kunnen meedoen. Dit jaar is het thema van de Natuurwerkdag ‘Biodiversiteit’. Klussen bestaan uit onderhoud en herstel om de leefomgeving van (bedreigde) plant- en diersoorten te verbeteren.

De Natuurwerkdag in het Kruiszwin vindt plaats op 5 en 6 november, aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. In Anna Paulowna staat snoeiwerk en het verwijderen van boompjes en struiken op het programma.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button