Zeemacht

Ladies Night in De Brug

De beide damesteams van Zeemacht speelden vrijdagavond een thuiswedstrijd. Zeemacht 2 namen het op tegen Team Alkmaar/Sportstars 2 en Zeemacht 1 trof RTC 72 uit Zwaag.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd van Zeemacht 2 was voor de thuisploeg. Zeemacht speelde degelijk en liet de tegenstanders niet veel toe. Het resultaat was dat de thuisploeg al vroeg op voorsprong kwam. Daarna kwam Sportstars terug en bij rust stond het gelijk, 2-2.

De tweede helft liet eigenlijk hetzelfde beeld zien, maar Zeemacht moest er nu wel meer voor werken. Door een ongelukkige botsing moest een speelster van Sportstars het veld verlaten met een knieblessure. Met nog een paar minuten te gaan stond Zeemacht 4-3 voor. De tegenstanders zetten vol druk en sleepten er toch nog een gelijkspel uit, 4-4.

Zeemacht vr 1
De thuisploeg kwam wat moeizaam uit de startblokken. Bekend was dat RTC 72 een lastige ploeg zou zijn en dit maakten ze ook waar. Beide teams moesten hard werken. Zeemacht probeerde te blijven voetballen, maar liep vaak tegen het fysieke spel van RTC aan. Bij een stand van 2-2 was het een vrije trap van Bianca Kwast die de wedstrijd kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Hierdoor leek het verzet gebroken en wist de ploeg met 4-2 te winnen. Door deze overwinning, en het geleunde spel van Zeemacht vr2, staat het eerste team van de Zeemacht damesselectie voorlopig bovenaan op de ranglijst.

Vrijdag 15 november speelt het eerste team van Zeemacht een uitwedstrijd in Heerhugowaard tegen Reiger Boys/Woest vr2.