Hollands KroonUitgaan

Muziekvereniging Wieringerwaard in de prijzen op Survento Festival

Advertentie:

Wieringerwaard – Het orkest van Muziekvereniging Wieringerwaard reisde zaterdag 11 november af naar Surhuisterveen in Friesland om mee te doen aan het Survento Festival, onder leiding van Michiel Drijver. Vorig jaar was Muziekvereniging Wieringerwaard de winnaar in de C-groep en dit jaar schreven zij zich in voor de B-groep, een nieuwe uitdaging. Na een wervelend optreden begon het spannende wachten tot de prijsuitreiking. Muziekvereniging Wieringerwaard viel goed in de prijzen. Eerst wonnen zij de solistenprijs in de B-groep voor de vibrafoon solo van Yori en even later bleken zij ook nog divisie winnaar.

Het was de vijfde editie van dit festival, waarbij de jury bestond uit Jan Bosveld, Thom Zigterman, Clara Rullman en Wouter Daane. Het Survento Festival richt zicht met name op het onderdeel entertainment, daarnaast laten de deelnemende orkesten natuurlijk zien wat zij op muzikaal gebied in huis hebben. Het thema van Muziekvereniging Wieringerwaard was ‘the Circle of Light’, waarbij zij één hele dag muzikaal nabootsten.

Op vrijdag 17 november herhalen zij aan deze kant van de dijk nogmaals hun programma in Dorpshuis de Oude School. Benieuwd naar deze prijswinnende show? Kom dan naar het ‘Circle of Light’-concert, waarbij om 19.00 uur gestart wordt met het Talentenorkest van groep 6 van basisschool de Tweewegen en Opleidingsorkest als afsluiting van de muziekimpuls en om 19.45 het Groot Orkest hun concert van Survento nog eens dunnetjes overdoet! Toegang: gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button