Hollands Kroon

Gemeente en politie in gesprek met bewoners Westerland

Wethouder Theo Meskers, de politie en medewerkers van Hollands Kroon willen in gesprek met de bewoners van Westerland. Dit alles naar aanleiding van de grote zorgen die de bewoners hebben geuit in verband met de veiligheid van bepaalde wegen in Westerland.

Op de Koningsweg, Westerlanderweg en de Poelweg zou veel te hard worden gereden en de verkeersdrukte zou behoorlijk zijn. Westerland is al voor veel automobilisten een mooie route om een stuk af te snijden en er wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. De snelheid is al verlaagd naar 30 kilometer per uur, maar veelal houdt men zich hier niet aan.

Volgens de bewoners kan de weg en de aangrenzende woningen deze steeds toenemende verkeersdrukte niet meer aan en wordt het tijd voor maatregelen. Daarom zijn ze uitgenodigd voor een bewonersbijeenkomst op maandag 25 november bij camping Waddenzee. In een gesprek met de bewoners legt wethouder Meskers uit wat voor stappen op korte termijn worden uitgevoerd en wat voor plannen er zijn voor de langere termijn.

De aanwezigen kunnen vragen stellen aan de politie en medewerkers van de gemeente. Er wordt op voorhand wel gewaarschuwd dat de gemeente geen pasklare oplossing voor alle verkeersproblemen heeft.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan berichten die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button