Uitgaan

Kerstmarkt Dorperweerth met Glühwein en Bratwurst

Het jaar loopt naar haar einde en december is de maand van sfeer en gezelligheid. Winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp organiseert op vrijdag 13 december een Kerstmarkt op zijn Duits, vol sfeer, gezelligheid en kindervertier. De markt duurt van 13.00 tot en met 20.00 uur.

Op de Kerstmarkt van Dorperweerth kunnen allerhande Duitse lekkernijen worden geproefd De geuren van gebraden vlees, gezoete broodjes en kruidige glühwein maken het bijna onmogelijk om niet met volle maag de Kerstmarkt te verlaten. Daarnaast zijn er op deze locatie een aantal gedecoreerde Kerstbomen. Kerststukjes, speelgoed, kleding, boeken en sieraden zijn te vinden in de kramen. De oliebollenkraam is ook aanwezig. Voor kinderen is er een nostalgisch draaimolentje, een plek om geschminkt te worden en ballonnen op te vouwen, kunnen zij op een Kerstmanspringkussen.

Op de buitenruimte rond het centrum worden de kramen als een Kerstdorpje bij elkaar worden geplaatst. Publiek loopt in nauwe straatjes tussen de kramen door. Alle kramen, ongeveer zestig, zijn aan de achterkant afgesloten. Daardoor ontstaan er allemaal gezellige winkeltjes, die door de verkopers zelf naar eigen inzicht worden gedecoreerd. Uiteraard zijn alle kramen voorzien van kerstverlichting. Ook binnen in het winkelcentrum staan gezellige kraampjes, zingt een Kerstkoor en zijn gezellige zitjes.

 

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Back to top button
Close