Den Helder

ROC Kop van Noord-Holland doet mee met Skills Heroes wedstrijden

Advertentie:

Het ROC Kop van Noord-Holland doet mee met de Skills Heroes wedstrijden. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Elk jaar zijn er wedstrijden in ongeveer 50 vakrichtingen. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen mbo-studenten in de nationale finales komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland.

Het ROC Kop van Noord-Holland doet met tien opleidingen mee met de vakwedstrijden, waarvan de voorrondes net zijn afgerond. De winnaars van deze voorrondes doen mee aan de regionale of landelijke kwalificatiewedstrijden.

Bij de opleidingen Kapper, Verpleegkundige, Mechatronica, Gastheer/gastvrouw, Kok, Verkoopspecialist, Ondernemer retail, ICT-beheerder, Bedrijfsadministrateur en Directiesecretaresse of management assistant konden studenten meedoen met de wedstrijd. Alle studenten binnen een groep maken dezelfde opdracht. Dit duurt een dagdeel. Soms is er een mysterybox, bijvoorbeeld bij de koks, en moeten ze ter plekke verzinnen wat ze maken met de ingrediënten. Bij andere wedstrijden worden een presentatie en een plan verwacht, zoals bij de Verkoopspecialist. Of moeten de studenten van Verpleegkundige of Kapper gewoon goed laten zien of ze de juiste skills onder de knie hebben. De opdrachten zijn op de praktijk gebaseerd. De jury bestaat uit mensen uit het vakgebied, want juist zij kunnen goed beoordelen of iemand er echt bovenuit springt. Nadat de jury de cijfers heeft gegeven, is er een winnaar bekend geworden. Hij of zij gaat onze school vertegenwoordigen bij de kwalificatiewedstrijden. Als ze die ook winnen gaan ze naar de landelijke finale.

Voor studenten
“Het meedoen aan deze Skills Heroes-vakwedstrijden heeft veel voordelen voor de student”, legt directeur Onderwijs, Nico Dobbe, uit. “Ze worden uitgedaagd om zich te bewijzen in hun vak en inspireren elkaar. Ook wordt trots zijn op het vak uitgedragen, zeker omdat we mensen uit het bedrijfsleven als serieuze jury uitnodigen. Daarnaast wordt duidelijk dat vakbekwaam zijn en je best doen voor je vak, lonend kan zijn. Je kunt ergens heel erg goed of zelfs de beste in zijn. En dat is heel goed voor het zelfvertrouwen én het profileren op de arbeidsmarkt.”

De mensen van de jury krijgen het tijdens de wedstrijd al te zien: welke kwaliteiten en talenten hebben de studenten van een bepaalde opleiding eigenlijk in huis? Nico Dobbe vertelt: “Bedrijven weten dat onze studenten aan zo’n wedstrijd hebben meegedaan en zijn beoordeeld door mensen uit het vak. Winnaars en bijna-winnaars vallen natuurlijk positief op, maar ook studenten die zijn opgevallen door hun manier van werken. Deze wedstrijden laten bedrijven en eigenlijk iedereen zien welke kwaliteiten mbo-studenten hebben en dat ze excellent vakmanschap kunnen laten zien.”

Meer weten over wedstrijden voor studenten? Kijk op rockopnh.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button