Den HelderHollands KroonSchagen

Halt tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport

Regio Noordkop – Meer dan twintig procent van de Nederlanders tussen 18 en 50 jaar heeft in de jeugd ernstig emotioneel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt tijdens de sport. Reden voor de lokale Sportakkoorden in de Noordkop om hier aandacht aan te besteden. Ted van der Bruggen van Centrum Veilige Sport Nederland, onderdeel van NOC*NSF, verzorgt twee inspiratiesessies over het onderwerp.

NOC*NSF voerde eind 2019 een onderzoek uit naar sociale veiligheid binnen sportverenigingen. Daaruit kwam de waarheid al snel aan het licht. Dit gegeven en nog veel meer schokkende cijfers zijn aanleiding om in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon twee gratis webinars te verzorgen.

“Te vaak horen we dat gedacht wordt dat pesten, discriminatie, verbale agressie en andere grensoverschrijdend gedrag niet voorkomt bij verenigingen. ‘Dat gebeurt niet bij ons’, is een veelgehoord antwoord. Toch blijkt uit de onderzoekscijfers die openbaar werden, dat heel veel niet gezien en gehoord wordt. Ongeveer de helft van de jeugd die dit meemaakt vertelt het aan niemand, zo blijkt. Tijd om bij onze verenigingen in de Noordkop alle mogelijke preventieve maatregelen te treffen”, aldus Sigrid Schweitzer van Team Sportservice.

Aanbod individuele begeleiding
Tijdens de interactieve inspiratiesessie van vijf kwartier komen meer informatie en concrete adviezen op tafel. Er is een sessie op woensdagavond 18 november om 19.30 uur en een sessie op vrijdag 20 november om 15.30 uur. Aanmelden voor de resultaatgerichte onlinebijeenkomst kan via ted.vanderbruggen@nocnsf.nl. Vermeld datum van de gewenste inspiratiesessie, naam van de vereniging, voor- en achternaam, functie binnen de vereniging, e-mailadres en liefst ook een telefoonnummer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button