Den HelderHollands KroonSchagen

Halt tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport

Regio Noordkop – Meer dan twintig procent van de Nederlanders tussen 18 en 50 jaar heeft in de jeugd ernstig emotioneel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt tijdens de sport. Reden voor de lokale Sportakkoorden in de Noordkop om hier aandacht aan te besteden. Ted van der Bruggen van Centrum Veilige Sport Nederland, onderdeel van NOC*NSF, verzorgt twee inspiratiesessies over het onderwerp.

NOC*NSF voerde eind 2019 een onderzoek uit naar sociale veiligheid binnen sportverenigingen. Daaruit kwam de waarheid al snel aan het licht. Dit gegeven en nog veel meer schokkende cijfers zijn aanleiding om in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon twee gratis webinars te verzorgen.

“Te vaak horen we dat gedacht wordt dat pesten, discriminatie, verbale agressie en andere grensoverschrijdend gedrag niet voorkomt bij verenigingen. ‘Dat gebeurt niet bij ons’, is een veelgehoord antwoord. Toch blijkt uit de onderzoekscijfers die openbaar werden, dat heel veel niet gezien en gehoord wordt. Ongeveer de helft van de jeugd die dit meemaakt vertelt het aan niemand, zo blijkt. Tijd om bij onze verenigingen in de Noordkop alle mogelijke preventieve maatregelen te treffen”, aldus Sigrid Schweitzer van Team Sportservice.

Aanbod individuele begeleiding
Tijdens de interactieve inspiratiesessie van vijf kwartier komen meer informatie en concrete adviezen op tafel. Er is een sessie op woensdagavond 18 november om 19.30 uur en een sessie op vrijdag 20 november om 15.30 uur. Aanmelden voor de resultaatgerichte onlinebijeenkomst kan via ted.vanderbruggen@nocnsf.nl. Vermeld datum van de gewenste inspiratiesessie, naam van de vereniging, voor- en achternaam, functie binnen de vereniging, e-mailadres en liefst ook een telefoonnummer.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button