Hollands KroonPolitiek

OHK dient teruggetrokken vragen over bebouwing aan de westkant van de A7 opnieuw in

Advertentie:

Hollands Kroon – De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon was vrijdagmiddag 13 november verrast te zien dat de schriftelijke vragen die waren ingediend door Senioren Hollands Kroon, werden teruggetrokken. Dit terwijl het juist goede en verhelderende vragen waren over de bebouwing op de westkant van de A7 tegenover Agriport.

“De laatste tijd is er veel te doen om de datacenters die worden gebouwd in Wieringermeer. Het is in onze ogen juist goed dat er voldoende duidelijkheid komt over de plannen en in welk stadium ze zijn. Voor veel van de raadsleden is er momenteel ook onduidelijk over het proces, de status van de plannen en de werkzaamheden. Daarom vond onze fractie het een goed idee dat twee leden van SHK daarover kritische vragen zouden stellen”, aldus fractievoorzitter Alexander Bügel. Tot hun grote verbazing werden deze vragen teruggetrokken. Als oppositiepartij gingen zij er vanuit dat de andere coalitiepartijen of wethouders contact hadden gelegd met de indieners.

“Als grootste oppositiepartij hebben wij ervoor gekozen de vragen opnieuw in te dienen. Met een kleine inleiding en verder exact dezelfde vragen. We zijn zelf oprecht zeer geïnteresseerd in de antwoorden van het college. Aangezien wij een oppositiepartij zijn en daarmee niet gebonden aan een gemeenschappelijk coalitieprogramma, zal er op ons geen druk uitgeoefend worden. Hiermee willen we tevens het signaal afgeven aan het college en de coalitie dat er openheid moet zijn over de plannen rondom de datacenters. Daar hebben de inwoners van Hollands Kroon recht op”, verteld Bügel.

Vragen in behandeling
De vragen zijn inmiddels in behandeling genomen. Het antwoord van het college zal zo mogelijk binnen tien dagen, maar uiterlijk binnen dertig dagen worden gegeven. Vragen en antwoorden worden openbaar gepubliceerd via de website van de gemeente. De vragen zoals gesteld door OHK zijn ook te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button