Hollands KroonVideo

Ondanks coronamaatregelen toch geslaagde Wieringerlandshow (video)

Hippolytushoef – Tientallen fokkers brachten, ondanks de coronamaatregelen, honderden dieren binnen bij de 25e Wieringerlandshow van kleindierensportvereniging Nut en Genoegen. Van Rotterdam tot Appingedam en van Franeker tot Ede, overal kwamen de deelnemers vandaan om hun mooiste of grootste dier te laten keuren en showen aan het publiek.

Bestuurslid Cor Bregman vertelde dat hij erg blij is dat er weer een show is, al is het dan wel zonder hoenders, dwerghoenders en watervogels door de heersende vogelgriep. De totale deelname was ongeveer een derde minder, maar daarentegen waren er wel meer konijnen.

Het was dus na een verloren jaar weer erg gezellig voor alle deelnemers. Ook voor de bezoekers is de Wieringerlandshow interessant, omdat de dieren ter plaatse worden gekeurd waar de bezoekers bij zijn. Dit heeft de vereniging enkele jaren geleden als eerste vereniging in Nederland ingevoerd.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button