Cultuur/NatuurHollands Kroon

Een ’tiny forest’ bij IKC De Kroon in Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – Tientallen kinderen van de basisschool IKC De Kroon planten op woensdag 16 november een ’tiny forest’ in Anna Paulowna. Zij doen dit samen met IVN Natuureducatie, Hoek Hoveniers, wethouder Lilian Peters en de kernbeheerders van Hollands Kroon. Alle omwonenden en ouders van de leerlingen zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en te helpen met het planten van de boompjes.

Het mini bos wordt geplant op het stuk grond naast de school aan de kant van de Vossenstaart. Een tiny forest is niet alleen een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen kunnen straks in dit ‘buitenlokaal’ leren over de natuur en worden zelfs opgeleid tot ‘Tiny Forest Ranger’. Buurtbewoners kunnen elkaar op deze plek ontmoeten. Het bos zorgt ook voor verkoeling op warme dagen en vangt water op bij zware regenval.

Het mini bos wordt ongeveer zo groot als een tennisbaan. Dit exemplaar in Anna Paulowna is het vierde bosje in de gemeente Hollands Kroon. De eerste drie liggen in Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp en Middenmeer. De gemeente geeft aan de komende jaren nog meer van deze bossen te planen: “Want wij willen meer groen in de wijken, dichtbij de mensen.” Er worden dit plantseizoen nog twee minibossen bij geplant. Begin 2023 wordt bij de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna en in ‘t Veld bij basisschool De Marinx een tiny forest geplant.

Iedereen is vanaf 10:30 welkom op het schoolplein van IKC De Kroon, De Verwachting 2 in Anna Paulowna. Om 11.15 uur wordt het tiny forest officieel geopend door wethouder Lilian Peters en Daniël Troost, directeur van IKC De Kroon. Zij planten de eerste boom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Super, er kan niet genoeg geplant worden… en daar de jeugd ook bij te betrekken… goed initiatief .

Wellicht ook interessant

Back to top button