Defensie

Eerste drugsvangsten marineschip Zr.Ms. Holland

Den Helder – Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland heeft op 24 en 27 oktober twee drugstransporten onderschept in de Caribische Zee. Dat heeft Defensie maandag bekendgemaakt.

De eerste zogeheten go-fast werd ontdekt door een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig, waarna Zr.Ms. Holland geactiveerd werd. Met de geëmbarkeerde US Coast Guard helikopter en de snelle FRISC-onderscheppingsboten werd de go-fast achterhaald. De eerste go-fast had ruim 500 kilogram contrabande drugs aan boord. Het tweede onderschepte drugstransport bedroeg 400 kilogram contrabande cocaïne. Alle pakketten werden in beslag genomen en de verdachte smokkelaars aan boord de go-fast zijn aangehouden.

De verdachten en de contrabande zijn op een later moment overgedragen aan een Amerikaanse Kustwachtcutter voor vervolging in de Verenigde Staten. In totaal zijn ruim 900 kilogram drugs in beslag genomen. Zr.Ms. Holland is sinds oktober 2022 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en wisselt counterdrugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button