Hollands KroonZakelijk

Innovatieprijs cliëntmedezeggenschap uitgereikt aan Lelypark

Wieringerwerf – Teamleider Anne-Marie Pijnacker van zorglocatie Lelypark in Wieringerwerf werd afgelopen donderdag, 10 november, verrast en kreeg uit handen van Fedde de Boo en Caroline Beentjes de innovatieprijs voor clientmedezeggenschap uitgereikt.

De uitreiking van de cheque en het bronzen beeld had plaats in Lelypark in bijzijn van Caroline Beentjes (Raad van Bestuur), Fedde de Boo (voorzitter centrale cliëntenraad) en Arnold Meijerink (voorzitter lokale cliëntenraad) als stimulatie om cliëntmedezeggenschap verder vorm te geven.

De innovatie prijs komt voort uit de deelname aan ‘Radicale vernieuwing zorg’. Aan deze beweging nemen niet alleen zorginstellingen deel, maar ook mensen die zorg nodig hebben, naasten, cliëntenraden, medewerkers, leidinggevenden, ondersteunende diensten, (para) medici en bestuurders en toezichthouders. Dat doen zij hand in hand met zorgkantoren, Inspectie, ministerie van VWS, De zorgauthoriteit en LOC Waardevolle zorg (LOC is een netwerk van mensen die betrokken zijn bij de zorg). LOC ondersteunt de beweging. Instellingen worden hierbij uitgedaagd om te vernieuwen op basis van een aantal hoofdthema’s met als doel: zorg waarin mensen het belangrijkst zijn, en niet de regels, protocollen en gewoonten.

Lelypark
Lelypark ging aan de slag met onder meer de betrokkenheid van familie en mantelzorgers in het leven van hun naasten. Welkom voelen, onderdeel voelen van de invulling van het dagelijks leven van de bewoners. Het leefplezier van zowel de bewoner als naasten wordt hiermee vergroot. Het behouden van de eigen regie, het leven zoals “thuis” gewend zijn, is tevens een belangrijk doel.

Uit alle initiatieven stak Lelypark er volgens Fedde de Boo bovenuit: “locatie Lelypark heeft de prijs zeer verdiend en ook binnen de hele organisatie zijn andere mooie voorbeelden van vernieuwing op het gebied van cliëntmedezeggenschap. Ten opzichte van vroeger wordt het informeler aangepakt met op sommige plekken familieavonden als alternatief voor een cliëntenraad. Het team krijgt 1000 euro als stimulans voor hun doelen dat ze mogen uitgeven hoe ze het zelf willen. Het bronzen beeld waarop mensen elkaar een hand geven staat voor verbinding: zeggenschap, medezeggenschap.”

Woonzorggroep Samen biedt zorg en ondersteuning in Schagen en Hollands Kroon, met onder meer een verpleeghuis, locaties voor kleinschalig wonen, zorgcentra, een revalidatie- en behandelcentrum, locaties voor zelfstandig wonen met thuiszorg en locaties voor cliënten met uiteenlopende zorgvragen. Mensen kunnen daarnaast bij Samen terecht voor thuiszorg en voor revalidatie, tijdelijk verblijf en voor paramedische behandeling. Ook levert Samen hulp bij huishouding, maaltijdservice, dagbesteding en -activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088 – 619 4000. 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button