Jeugd

Pakjes mikken en van dak tot dak zwieren op Pieten Gymfeesten van Team Sportservice

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Probeer de Pakjesboot maar eens onder controle houden op een woeste zee. Het kan zomaar een van de opdrachten zijn die kinderen mogen uitvoeren als ze meedoen aan een van de Pieten Gymfeesten van Team Sportservice. De eerste is maandag 21 november in Schagerbrug, daarna volgen nog klim- en klauterfeesten in Den Oever en Den Helder. Ook ouders die samen met hun kind willen meedoen aan een uurtje Pietengym kunnen zich aanmelden.

De kinderen varen niet op een echte stoomboot mee. Maar met een zwiepend gymtoestel en een beetje fantasie kom je een heel eind. “We toeren de komende tijd door de regio om honderden kinderen een pietenopleiding mét echt diploma te geven. Zo oefenen ze met lopen over schuine daken, schoorsteenpakjes mikken en van dak naar dak zwaaien. Heb je alles gedaan, dan heb je een pietendiploma verdiend”, legt Manon Verblaauw van Team Sportservice uit. “We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar.”

Het is leuk als de jonge deelnemers verkleed komen maar het hoeft niet en de kleding moet wel geschikt zijn om veilig te sporten. Buurtsportcoach Manon waarschuwt: “een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. We doen er alles aan om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.” Een tip: kleed je thuis vast om. Om de activiteit veilig te laten verlopen is er voldoende begeleiding.

De Pieten Gymfeesten voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar zijn op drie locaties in de Noordkop: maandag 21 november in Schagerbrug, woensdag 30 november in Den Oever en vrijdag 2 december in Den Helder. Er zijn steeds twee blokken: een van 15.00 tot 16.00 uur en een van 16.15 tot 17.15 uur. Team Sportservice organiseert de Pietengym in samenwerking met gymvereniging Advendo.

Naast de Pietengymfeesten organiseert Team sportservice ook Ouder-kindgym voor ouders met hun kind tussen 0 en 4 jaar. Ouder-kindgym kent een vrije inloop, men hoeft zich niet op te geven en het duurt van 8.45 en 10.45 uur.

De kosten voor een van de Pieten Gymfeesten bedragen 3 euro (ouder-kind is gratis). Kinderen die onder de Meedoenregeling of Kindpakketregeling vallen, mogen gratis meedoen en moeten zich aanmelden via Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl. Andere kinderen via Noordhollandactief.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button