Hollands Kroon

Red de Wieringermeer wil met deskundige advocaat naar de Raad van State

Advertentie:

Middenmeer – Werkgroep Red de Wieringermeer is op zoek naar de middelen om een deskundige advocaat in de hand te nemen. Zo willen zij beroep aantekenen tegen de bouw van het datacenter op deelgebied B1 bij Agriport. Het indienen van beroep is pas sinds kort mogelijk, omdat het planologische proces een tijd heeft stilgelegen naar aanleiding van een reactieve aanwijzing door de provincie.

Nu de raad in september voor het gewijzigde bestemmingsplan groen licht heeft gegeven komt het stuk zes weken ter inzage te liggen. Inmiddels is dat het geval en is de termijn voor beroep geopend. Er wordt gewerkt aan het beroepschrift. Red de Wieringermeer heeft vaker bezwaren ingediend en verzet zich hevig tegen de industrialisatie van de Wieringermeerpolder.

Toch lijkt het de grote techbedrijven weinig in de weg te zitten. Dit keer neemt Red de Wieringermeer daarom een deskundige advocaat in de hand. Daar zijn flinke kosten mee gemoeid. De werkgroep vraagt haar sympathisanten daarom eenmalig om een financiële bijdrage. Op die manier is het mogelijk om zo goed mogelijk verweer te voeren. Meer informatie staat op de website van Red de Wieringermeer.

Bezwaar Het Venster
De actiegroep is ook in bezwaar tegen de bouw van het datacenter op het deelgebied Het Venster. Red de Wieringermeer zegt in haar zienswijze dat Microsoft daar op meerdere fronten in de fout is gegaan. Zo zou de stikstofberekening niet kloppen, is de procedure rondom het elektrische tussenstation onwettig verlopen en zijn er vraagtekens bij de koelinstallatie en het watergebruik.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button