Den HelderPolitiekVideo

Wethouder Augustijn bezoekt Internationaal Vrouwen Centrum (video)

Den Helder – Een nieuwe wethouder gaat in het begin van de termijn op pad om kennis te maken met inwoners en andere partijen uit de maatschappij. Tessa Augustijn is onder meer coördinerend wethouder inclusie en het is daarom geen verrassing dat zij op bezoek ging bij het Internationaal Vrouwencentrum in Den Helder.

Het IVC probeert een bijdrage te leveren aan emancipatie en integratie van vrouwen in Den Helder en kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan de bevordering van inclusie in de gemeente, vind ook wethouder Augustijn. “Het IVC speelt al een belangrijke rol in inclusie, zelfs al voordat we een coördinerend wethouder hadden. Ik denk dat het IVC een belangrijke partner is waarmee we inclusie nog vanzelfsprekender kunnen maken.” Tijdens het gesprek ging het natuurlijk over de werkzaamheden van het IVC en ook over de toekomstige ambities.

Marlies Pfann, directeur van het IVC, is tevreden over de samenwerking met de gemeente. “De gemeente speelt al een belangrijke rol, door bijvoorbeeld vrouwen naar ons door te verwijzen zodat wij ze kunnen helpen”, zegt Pfann, “wat ze misschien nog iets meer zouden mogen doen is zorgen dat we meer fte in ons bestand kunnen realiseren en daardoor ook meer mensen kunnen helpen.” Het IVC is voor het overgrote deel een vrijwilligersorganisatie, slechts een klein deel van de krachten wordt betaald.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button