Hollands Kroon

Ingo ruilt zijn frietkraam in voor een B&B in Zweden

Adverentie

Westerland – Van kok naar chauffeur tot frietverkoper en nu een eigen bed & breakfast. De 58-jarige Ingo Halfweeg gaat zijn langverwachte droom laten uitkomen in Zweden.

Ingo zijn zaak ‘De Wieringer Frietkraam’ op Westerland die door zijn streek- en zelfgemaakte producten veel bekendheid verwierf, staat momenteel te koop. “Volgens velen word er gezegd dat je je hart moet volgen en dat ga ik dan ook doen”, aldus Ingo. “Annemarie en ik hebben er langdurig en uitvoerig over gesproken maar ik ga emigreren en de meeste mensen weten al waar naar toe, naar Zweden.”

Het vertrek zal niet op stel en sprong zijn, maar over ongeveer een jaar. Tot die tijd blijft Ingo gewoon in zijn vertrouwde frietkraam op ‘de bult’ zijn beroemde friet en aanverwante artikelen verkopen. Zijn vrouw Annemarie Hovius, die een eigen kapsalon runt, blijft voorlopig haar eigen zaak op Westerland runnen. Volgens Ingo is zij wel wat gewend wat betreft het alleen thuis zijn.

Hultsjö
Ingo: “In de tijd dat ik op de vrachtwagen in het buitenland zat was zij ook heel vaak alleen thuis. We zijn straks niet zover uit elkaar en kunnen vakantie nemen wanneer wij willen.” Het stel heeft enkele jaren geleden een huis in Hultsjö gekocht, waar Ingo volgend jaar een bed & breakfast in wil beginnen. Naast de B&B is er ook de ruimte en de mogelijkheid om met de camper te komen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button