Den Helder

Ontwerper nieuwe stadhuis verkozen tot Architect van het Jaar 2023

Adverentie

Den Helder – Architectenbureau Office Winhov heeft mede dankzij hun ontwerp van het nieuwe stadhuis in Den Helder de prijs ‘Architect van het Jaar 2023’ binnengesleept. Deze prijs gaat ieder jaar naar het bureau dat op dat moment de grootste bijdrage levert aan de ontwikkeling van de architectuur. De afgelopen periode konden architecten en andere ruimtelijk ontwerpers hun stem uitbrengen op het architectenbureau dat naar hun idee de prijs het meest verdient.

De verklaring van de organisatie ‘Architectenweb Awards 2023’ luidt als volgt: “De ontwikkeling van onze steden, en de gebouwen daarin, gaat meestal langzaam en versnelt zich maar af en toe. Aan die graduele ontwikkeling van onze steden wil Office Winhov bijdragen. Verder bouwen aan bestaande gebouwen hoort daarbij, net als het toevoegen van nieuwe gebouwen die reflecteren op de context en haar geschiedenis. Daarbij hoort ook de overtuiging dat goede gebouwen lang meegaan. En precies die goede gebouwen weet Office Winhov volgens de jury met een indrukwekkende consistentie steeds opnieuw te realiseren.”

Het nieuwe stadhuis in Den Helder wordt aangehaald als een van de succesvolle projecten van het architectenbureau. Naar ontwerp van Office Winhov in samenwerking met Van Hoogevest architecten zijn Gebouw 66, een mastenloods uit 1826, en Gebouw 72, de voormalige zeilmakerij uit 1949, omgebouwd tot het stadhuis van de gemeente. “In zijn ontwerp blijft Office Winhov dicht bij het bestaande karakter van het gebouw”, aldus de jury.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button