Hollands Kroon

Enquête over verkeersveiligheid Westerland

Adverentie

Westerland – De werkgroep Viktor Verkeer Westerland wil graag de mening van weggebruikers en omwonenden weten over de verkeersveiligheid in Westerland. Dit willen zij doen via een korte enquête die te vinden is op hun Facebookpagina. Al jaren strijden de bewoners met de gemeente om het vele verkeer en de daarmee gaande onveilige situaties te verbeteren.

Binnenkort zijn zij  uitgenodigd om bij een online evaluatie aanwezig te zijn om over de verkeerssituatie in Westerland te praten. De gemeente heeft al meerdere aanpassingen gedaan, maar volgens de werkgroep zijn deze niet voldoende. Dat de Poelweg, Westerlanderweg en Koningsweg behoorlijk druk zijn blijkt wel uit de tellingen die de gemeente heeft verricht. Per etmaal gaan er zo’n 3900 auto’s en 200 vrachtwagens door het dorp.

Niet alleen de drukte irriteert de bewoners, maar ook de snelheid waarmee bestuurders door het dorp rijden. De Poelweg is nu een 30-km zone, maar doordat de weg niet als zodanig is ingericht kan de politie hier niet op handhaven. De bewoners vragen dan ook aan bestuurders van doorgaand verkeer om de route via Den Oever te nemen. Het is enkele kilometers langer maar doordat men vlotter kan doorrijden is tijdsduur de te verwaarlozen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button