Den HelderPolitiek

“Geen vuurwerk? Luidt de kerkklokken tijdens de jaarwisseling!”

Den Helder – De jaarwisseling dreigt dit jaar geruisloos voorbij te gaan. Een landelijk vuurwerkverbod, afgelaste evenementen en een dringend advies binnen te blijven. Als het aan de lokale fracties van het CDA en de ChristenUnie, zal er toch iets van ruchtbaarheid gegeven worden aan de jaarwisseling. Zij stelden in de gemeenteraad van 14 december voor de kerkklokken tijdens oud en nieuw te luiden.

Kijken naar wat wél kan, dat is de beweegreden van de initiatiefnemers, fractievoorzitters Harmen Krul en Hans van Donkelaar van het CDA en de CU. Krul: “Kerkklokken staan voor velen toch symbool voor hoop en eenheid. We zitten in een zware crisis, en hoewel we niet bij elkaar kunnen zijn – vinden we saamhorigheid in kleine gebaren.”

De partijen vragen het gemeentebestuur samen met de kerken te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Heeft een kerk wel een klok maar niemand om te luiden? “Dan kom ik, en met mij andere vrijwilligers, graag de klok luiden!, aldus Krul.

De gemeenteraad sprak maandagavond unaniem steun uit voor de motie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button