Sport

Herstart basketbalcompetitie half januari

Adverentie

Den Helder – De landelijke basketbalcompetitie gaat als alles meezit op 16 januari weer van start. Dat heeft de ledenvergadering van de Dutch Basketball League zaterdag besloten.

De definitieve opzet van de competitie vanaf 16 januari wordt vastgesteld tijdens een vervolgledenvergadering op zaterdag 19 december. Dan worden ook de werkafspraken vastgelegd met betrekking tot het organiseren van trainingen en wedstrijden en het wekelijks testen op corona. De komende dagen wordt vanuit NOC*NSF duidelijkheid verwacht omtrent het definitieve testprotocol voor de topsportcompetities.

Verder is door de clubs besloten de deadlines in het reglement met betrekking tot het aantrekken van nieuwe spelers met twee weken op te schuiven. Tot uiterlijk 1 januari 2021 kunnen clubs onbeperkt nieuwe spelers contracteren (dit was 15 december 2020) en tot uiterlijk 15 februari 2021 kunnen nog twee extra spelers worden gecontracteerd (dit was 1 februari 2021).

Het is nog niet bekend wanneer en op welke wijze er weer publiek bij wedstrijden kan worden toegelaten.

Bron: Dutch Basketball League

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button