112

Grote schuurbrand op Texel (video)

Advertentie:

Texel – De hulpdiensten werden dinsdagmiddag opgeroepen voor een schuurbrand in de Ankerstraat in Oosterend (Texel). Vrijwel direct werd opgeschaald naar een middelbrand. Het betrof een flinke brand met gevaar voor de omgeving.

Omwonenden moesten hun huizen uit en minimaal 100 meter afstand houden. De vlammen sloegen uit het dak. De omgeving werd afgezet om de brandweer alle ruimte te geven.

Het bleek te gaan om een ruimte (schuur/garage) naast een woning. Omliggende huizen zijn door de politie ontruimd in verband met mogelijk ontploffingsgevaar van gasflessen. Er zou volgens de veiligheidsregio tenminste één gasfles binnen staan. De brandweer probeert deze te koelen en was na een uur nog steeds bezig met blussen.

De brand trok zeer veel bekijks. De garage / schuur kan als verloren worden beschouwd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button