Moreel appel Samen Actief Sr: Maak van Lange Jaap geen politiek strijdpunt

Den Helder – Lokale partij Samen Actief Sr heeft de rest van de gemeenteraad opgeroepen om samen en eensgezind op te trekken wat betreft het dossier Lange Jaap. Volgens lijsttrekker Nico de Vos hoopt iedereen politieke winst te halen uit de mogelijke sloop van de vuurtoren, maar zou het beter zijn wanneer de politiek de handen nu eens ineen slaat.

De Vos verwacht dat er als reactie op de problemen rondom de vuurtoren moties worden ingediend die allemaal hetzelfde willen, maar die door de andere partijen afgeschoten zullen worden. “Dit allemaal om ‘aan de haal’ te kunnen gaan met de overwinning. In mijn ogen is er echter één verliezer en dat is de Lange Jaap zelf”, zo schrijft De Vos in zijn moreel appel. In september diende Behoorlijk Bestuur en de VVD al moties in toen voor het eerst de omgeving rondom de vuurtoren werd afgezet.

Nu blijkt dat de kans dat de vuurtoren gesloopt zal worden toch echt realistisch is wil Samen Actief Sr geen herhaling van zetten. “Tussen fractieleiders en lijsttrekkers zijn vast mensen te vinden die samen willen gaan zitten om een plan de campagne te maken”, zo denkt De Vos. Het dossier moet als het aan hem ligt vooral uit de verkiezingen blijven.

Mobiele versie afsluiten